BIOGRAFIJA
Dara Bubamara je rodena 21.05.1976 god. u Novom sadu, u horoskopu blizanac, podznak devica.
Vec u osnovnoj školi pokazije interesovanje za pevanje, glumu itd. Ukljucuje se u školski hor gde ubrzo dolazi do izražaja njen glas i talenat za pevanje. Ucestvuje na svim školskim priredbama i postaje omiljena u školi. Sa 11 god. krece da se takmici i pojavljuje na raznim muzickim manifestacijama kao što je Muzicki tobogan, gde peva i imitira tada aktuelne i popularne licnosti YU estrade.

Ubrzo posle toga bila je gost na konceru Lepe Lukic, koja je oduševljena njenim glasom. U 12. god. predstavlja Vojvodinu na Zmajevim Decjim Igrama u Novom Sadu. Tada sa pesmom "Svetski fol Rock and Roll", koju je za nju napisao Duško Trifunovic, osvaja I mesto.

Posle toga ucestvuje na raznim takmicenjima: "I glas Tare", i mnogim drugim, gde uglavnom osvaja prva mesta. U meduvremenu odlazi na casove glume, ucestvuje i glumi u decijim predstavama.
U 14. godini ponovo ucestvuje i pobeduje na manifestaciji "Najlepši glas Jugoslavije". U Novom Sadu se vec uveliko pricalo o Darinom talentu i njenim glasovnim mogucnostima. U to vreme poznati novosadski bend "Dara Bubamara Show Band" je tražio pevacicu, kad su culi kako Dara peva shvatili su da im baš ona treba. Tako je pocela njihova zajednicka saradnja. Poceli su zajedno da nastupaju na terasama hotela i raznih klubova. U to vreme nastupali su na popularnim mestima kao što su Avantura, Petrovaradinska tvrdava itd.
Kasnije je na red došao "Taš" u Beogradu, gde bend ubrzo postaje za dobar provod. Toliko se pricalo o njima da je "Taš" ubrzo postao kultno mesto, razervacija se morala tri dana unapred tražiti. Njihov tadašnji repertoar mnogo se razlikovao od svega što je tada bilo aktuelno u klubovima. U "Taš" su poceli da dolaze razni umetnici i osobe iz show biznisa, tako da ste tada tamo mogli sresti: Olivera Mandica, Marinu Tucakovic i Futu, Zlaju Timotica, Lepu Brenu, Dragana Brajovica...